Omgeving

Ardennenvakantiehuis.

Vakantiehuis gelegen in Hoge Ardennen nabij

Het dorpje Petit-Thier is rustig gelegen in de Hoge Ardennen op 4 km van Vielsalm en 60 km ten zuiden van Luik. De prachtige omgeving met bosrijke heuvelflanken en de typische bouwstijl van de oude Ardense hoeves zorgen onmiddellijk voor een weldadig vakantiegevoel. De gloednieuwe woning ligt aan een doodlopende weg tegenover enkele sportvelden. Vanuit de smaakvol ingerichte vrijstaande woning heeft u een weids uitzicht over de omringende heuvels.

Vielsalm is gelegen aan de rivier de Salm. Het stadje telt ongeveer 7000 inwoners en is prachtig gelegen tussen rotsen, bossen en heuvels. In het naburige Salmchâteau ligt de ruïne van een kasteel uit de 14de eeuw, dat werd bewoond door de graven van Salm. De burcht werd gebouwd op fundamenten uit de 9de eeuw. Salm heeft ook zijn eigen legende. Volgens de overlevering staken de graven van Salm hun goud in de grond en dit goud werd bewaakt door een gouden geit. Tijdens opgravingen aan het begin van de 20ste eeuw werden bij Salmchâteau in ieder geval grote hoeveelheden gouden munten gevonden. Van een gouden geit is overigens nooit iets ontdekt.

De ligging leent zich prima voor een bezoek aan diverse omliggende steden, zoals Bastogne, La Roche Malmedy en Durbuy. Hier vindt u interessante bezienswaardigheden voor jong en oud, zoals middeleeuwse kastelen, wildparken en interessante musea. Vervangen door: ’s Winters is het heerlijk vertoeven op de grootste skipiste van België (La Baraque Fraiture) op 652 m hoogte, op 15 min. rijden van de vakantiewoning. In de nabijheid van de grootste skipiste van België, ligt Lierneux met een kleinere skipiste met skiverhuur.

Het wildpark (Mont le Soie) in Grand-Halleux is zeker een bezoekje waard. Op 8 min. van onze vakantiewoning.

Bezoek het biermuseum en langlaufpistes te Rodt.

De oorlogsmusea van de Slag om de Ardennen te La Roche, Bastogne en Recht.

Nog meer
– De watervallen van Coo.  http://www.stavelot.be
– Rekreatiepark Chlorophylle  te Manhay.  http://www.parcchlorophylle.com/
– Houtopia te Houffalize. http://www.houtopia.be/